Proefles aanvragen

5 Tips voor Milieubewust Rijden

Ondanks dat het vast en zeker een paar keer genoemd zal worden tijdens je rijlessen bij onze Rijschool Groningen, zal milieubewust rijden ook weer niet op de voorgrond staan. De verkeersregels en veilig rijden gaan natuurlijk voor. Toch is het milieu wel iets waar je rekening mee kan houden, want naast dat milieubewust rijden voor minder CO2 uitstoot zorgt, is het ook nog eens een stuk goedkoper voor jou, omdat je zuiniger op je brandstof rijdt. Hier zijn vijf tips om je te helpen met milieubewuster rijden.

#1: Hou je snelheid consistent

Snelheid is heel belangrijk bij het milieubewust rijden. Hoe hoger je gemiddelde snelheid namelijk ligt, hoe meer brandstof je ook gebruikt. Daarom kan je het beste hoge snelheden vermijden. Als je op een 80 km weg rijdt, rij dan ook echt maximaal 80 km per uur. Het beste kun je eigenlijk nog iets langzamer rijden, maar aangezien niemand van slakken op de weg houdt en te langzaam rijden ook weer gevaarlijk kan zijn hoef je ook echt niet 60 km per uur te gaan rijden, maar probeer bijvoorbeeld 75 km per uur te gaan rijden.

Daarnaast is een consistente snelheid ook erg belangrijk. Als je veel van snelheid verandert gebruik je ook meer brandstof, maar als je voor een lange tijd op één bepaald tempo rijdt kan je al heel wat brandstof bewaren. Als je dus bijvoorbeeld op de snelweg rijdt en je wilt iemand inhalen, ga er dan zo snel mogelijk voorbij, zodat je ook weer zo snel mogelijk terug kan naar de snelheid waar je op reed.

#2: Hou je toerenteller laag

Eigenlijk gaat dit een beetje samen met de snelheid, want op het moment dat je even sneller gaat rijden gaat ook je toerenteller een stuk omhoog. Als je toerenteller echter lager is bespaar je meer brandstof en rij je dus zuiniger voor beide het milieu en je portemonnee. Schakel dus op tijd naar de volgende versnelling, want als je in je vijfde (of zesde als je deze hebt) versnelling rijdt op het moment dat je 80 km per uur rijdt bespaar je al bijna de helft aan brandstof dan wanneer je op dezelfde snelheid in je tweede versnelling zou rijden.

Ga ook niet terugschakelen tijdens het remmen, maar wacht tot je gestopt of afgeremd ben voordat je schakelt naar een lagere versnelling. Dat brengt ons ook gelijk bij…

#3: Rem zo min mogelijk

Rem zo min mogelijk? Ja, want ook op het moment dat je op je rem drukt gebruik je brandstof. Laat zoveel mogelijk je auto rustig uitrollen en zelf tot stilstand komen. Laat dus je gaspedaal lost in plaats van dat je het rempedaal indrukt. Let dus goed op en kijk vooruit, zodat je op tijd weet wanneer je de snelheid moet verlagen. En zoals hierboven gezegd, als je remt, ga dan niet gelijk terugschakelen, maar wacht even tot je het tempo bereikt hebt waar je naartoe wilde.

#4: Gebruik cruise control

Heeft jouw auto cruise control? Maak er dan zeker gebruik van! Op het moment dat je de cruise control aan zet houdt de auto de snelheid die je hebt ingesteld zo veel mogelijk constant aan. Hierdoor hoef je minder op je rem- of gaspedaal te drukken, en gebruik je dus weer minder brandstof. Je kan dus cruise control aan zetten als je verwacht dat je voor langere tijd dezelfde snelheid kan aanhouden, dus bijvoorbeeld als je op de snelweg zit.

#5: Zet de motor uit

Als je even voor een korte tijd moet wachten kun je heel goed je motor uitzetten. Sommige auto’s hebben al een automatisch start-stop systeem, waarbij de motor automatisch zal afslaan als de auto is gestopt, en weer aangaat als je de koppeling indrukt. Door het uitschakelen van je motor bespaar je brandstof en stoot je geen onnodige uitlaatgassen uit. Gaat de slagboom bij een spoorwegovergang of bij een brug dus naar beneden, zet dan je motor uit!

Door deze tips te gebruiken tijdens het autorijden kan je meer rekening houden met het milieu, maar tegelijkertijd dus ook met je portemonnee! Je kan natuurlijk al beginnen met milieubewust rijden tijdens je lessen bij onze rijschool Groningen, maar ga er zeker mee aan de slag wanneer je zelf zonder begeleiding de weg op mag. Hoe eerder je ermee begint, hoe makkelijker het in je systeem komt tijdens het autorijden, en voor je het weet doe je alles zonder erbij na te denken. En zou je het niet voor het milieu doen, doe het dan voor je portemonnee.

Sharmila super bedankt voor de fijne rijlessen die ik heb gehad bij jouw
je had alles op en leuke goeie manier uitgelegd.
waardoor ik in 1x ben geslaagd

Daan Hoekstra

geslaagd dankzij rushan!!!!

Jaiya Obermeijer

Sharmilla super bedankt!! Dankzij de kans om extra te kunnen lessen heb ik in 1 keer mijn rijexamen gehaald. Verder altijd duidelijk gelest met goede feedback op wat beter kon. Helemaal top!

Pieter Verhagen

Na heel wat uitstellen door een minder fijne ervaring bij een andere rijschool, uiteindelijk toch weer het rijden opgepakt. Ik ben toen bij Nicole terecht gekomen en heb door haar een stuk meer zekerheid en vertrouwen in de auto kunnen krijgen. Ze wist altijd goed wat ik nodig had per les en ben hierdoor met veel zelfvertrouwen mijn herexamen in gegaan!
Heel erg bedankt voor alles Nicole!

Zenna van der Lubbe

Super fijne lessen gehad bij Sharmila, waardoor ik in 1 keer geslaagd ben. Sharmila legt alles super goed uit op een vriendelijke directe manier wat super fijn is! Zij heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven tijdens het rijden. Het waren erg gezellige en leuke lessen.
Dankjewel Sharmila!

Melissa Pronk

Yes, afgelopen week mijn motorrijbewijs gehaald. De lessen voor het AVD gedeelte van Dogan gehad en voor het AVB van Ersin. Ze hebben mij goed voorbereid op de examens en natuurlijk veel geleerd/ inzicht verkregen tijdens de lessen.
Via Google op de gok bij deze rijschool beland maar geen moment spijt gehad. Goeie instructeurs die er echt voor gaan om je te laten slagen en vertrouwen geven. Zeker klantvriendelijk, fijne gezellige sfeer op de rijschool. Je kunt met alle vragen terecht.
Echt hele positieve ervaring, als ik mijn andere rijbewijzen nog had moeten halen zou ik hier ook zeker heen gaan. Aanrader!!!

Vera Faber
9.6
Beoordeling door 707 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons
Aanbod
Partners
Rijschool City
Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.
Contact

Bezoek adres:
Lamsoor 2
9738 AL Groningen
T: 0882260222 
E: info@rijschoolcity.nl
Oefenterrein:
Fledderbosweg 1
9798TH Gammerwolde

menu-circlecross-circle