Proefles aanvragen

Angstig achter het stuur?

Het gebeurt wel eens dat mensen bang zijn om in een auto te stappen, en al absoluut niet achter het stuur durven! Dit kan voorkomen bij iedereen, zowel nieuwe bestuurders of mensen die al jaren hun rijbewijs hebben. Vaak is dit omdat deze mensen een nare ervaring hebben gehad in de auto. Soms is dit een ongeluk, maar het kan ook zijn dat je bepaalde vaardigheden niet onder de hand hebt en je daar zenuwachtig van wordt. Geen paniek! Het is echt niet raar om last van rijangst te hebben. Één op de zeven mensen met een rijbewijs heeft er last van, en dit zijn beide mannen en vrouwen. Veel mensen durven er niet over te praten, en denken dat het overwinnen van rijangst onmogelijk is. Dat is het absoluut niet! Wij kunnen je daar bij onze rijschool Groningen goed mee helpen.
Verkeersangst? Rijschool City Groningen helpt!

Het is mogelijk dat je goed auto kunt rijden, maar bepaalde situaties zo veel mogelijk vermijdt. Dit zijn vaak snelwegen, maar bijvoorbeeld ook onbekende wegen. Ook kan het zijn dat je het verkeer niet in durft tijdens de drukke perioden op de dag. Dit is heel normaal. Vooral als je snel angstig of nerveus bent kunnen deze situaties als gevaarlijk lijken, en je hersenen zullen bij zulke situaties dan aangeven dat je bang moet zijn. Dit is een soort natuurlijk waarschuwingssysteem, want als je ergens bang voor bent zul je juist niet naar het gevaar toe gaan.

Het vervelende hiervan is dan dus wel dat je liever niet achter het stuur zit. Dit kan je echter goed overwinnen. Het belangrijkste is dat jij je op je gemakt voelt in de auto. Dit zal in het begin misschien niet zo lijken, maar juist daarom moet je het zoveel mogelijk doen. Hoe vaker je in de auto zit en oefent, des te meer ga je je beter voelen tijdens het rijden. Het is dan ook belangrijk dat je tijdens het lessen, maar ook na het behalen van het rijbewijs, je met mensen in de auto zit die je vertrouwt. Bij onze rijschool in Groningen hebben wij een rijsimulator, die hier goed bij kan helpen.
Rijangst

Een andere vorm van angst kan komen doordat je moeite hebt met bepaalde handelingen tijdens het rijden. Vaak is dit het koppelen, maar het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn. Ook hierbij is het belangrijk dat je je veilig en ontspannen voelt, maar ook dat je veel oefent. Het is echt niet erg als je bepaalde handelingen wat minder snel oppakt!

Hierbij is vooral zelfvertrouwen erg belangrijk. Als jij bijvoorbeeld gaat denken dat je dat koppelen echt niet onder de knie krijgt, zal dit ook veel moeilijker worden. Als je dan blijft oefenen met deze gedachten ga je alleen maar tegen jezelf in. Je moet juist denken: ik kan dit! Zelfs als je er niet veel vertrouwen in hebt, kan het tegen jou zelf zeggen dat je het kan toch wat vertrouwen opwekken. Hierbij moet je ook herinneren dat practice makes perfect. Niemand kan iets gelijk helemaal perfect.

Ook hierbij zou het oefenen in de rijsimulator weer erg handig kunnen zijn. Zo hoef je je niet in de auto zorgen te maken dat je overal op moet letten, maar kan je in alle veiligheid de lastigere handelingen oefenen. Als je problemen hebt met koppelen en je dat echt heel lastig vindt, kan je er ook voor kiezen om in een automaat te rijden. Dan wordt het koppelen gewoon voor jou geregeld.
Faalangst

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je het rijden eigenlijk goed te doen vindt, maar je juist nerveus wordt bij het idee dat je moet presteren. Je blokkeert dan, en kan niet meer goed denken of doen. Dit is faalangst, en ook hiermee kan je geholpen worden. Als je uiteindelijk toch nog bang bent dat je met angst het examen in zult gaan, kan je zelfs een faalangst praktijkexamen aanvragen. Hierbij houdt de examinator er rekening mee dat je erg nerveus bent, krijg je meer tijd voor het examen en kan je ook een time-out aanvragen tijdens de rit, zodat je de auto even aan de kant kunt zetten om weer rustig te worden.

Het is dus echt niet raar als je angstig of nerveus bent. Bij Rijschool City zorgen we dat jouw rijopleding in Groningen precies is wat je nodig hebt. Wij zorgen voor een ontspannen sfeer waarin je je veilig voelt en bouwen de lessen om jou heen. Rijschool City in Groningen zorgt ervoor dat alle leerlingen de lessen krijgen die ze nodig hebben zodat iedereen straks veilig en vol vertrouwen de weg op kan. Ook jij.

Hele leuke en leerzame tijd gehad bij deze super rijschool,aardige mensen met kennis van zaken,een echte aanrader

Jan van Weeren

In 1x geslaagd door de les van Sharmila.

Emma Perk

In 1 keer mijn autorijbewijs gehaald dankzij de fijne lessen van Burak. Goede en gezellige rijinstructeur die ervoor zorgt dat je met zelfvertrouwen je rijbewijs binnen haalt. Burak, erg bedankt voor de leuke lessen!

Yara van de Kreke

Fijne flexibele rij school. Ik heb hier mijn rijbewijs gehaald en ben erg blij mee hoe Sharmila mij er bij heeft geholpen. Ze heeft me in een keer laten slagen. Verder ook een hele aardige vrouw waar bij je een leuk gesprekje mee kan voeren en je goed kan uitleggen hoe je op de weg moet rijden en kijken.

Joran mulder

Dankzij sharmila ben ik vandaag in 1x geslaagd voor mijn auto rijbewijs. Sharmila geeft je een goed zelfvertrouwen in de auto. Altijd gezellig en een hele fijne sfeer.

Leyonie de vlieg

Ben wel een tijdje bezig geweest, had dat ook nodig. Laatste halfjaar heb ik rijlessen gevolgd bij Peter Bosman. Hij heeft mij heel geduldig en duidelijk geïnstrueerd en ook mij de zekerheid kunnen geven dat ik goed rijden kan.

Sander Chan
9.6
Beoordeling door 668 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons
Aanbod
Partners
Rijschool City
Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.
Contact

Bezoek adres (alleen op afspraak):
Koningsweg 17 B
9731 AN Groningen
T: 0882260222 
E: info@rijschoolcity.nl
Motor en bromfiets opstapadres:
Koningsweg 17 D, 9731 AN Groningen (alleen op afspraak)

menu-circlecross-circle