Proefles aanvragen

Angstig achter het stuur?

Het gebeurt wel eens dat mensen bang zijn om in een auto te stappen, en al absoluut niet achter het stuur durven! Dit kan voorkomen bij iedereen, zowel nieuwe bestuurders of mensen die al jaren hun rijbewijs hebben. Vaak is dit omdat deze mensen een nare ervaring hebben gehad in de auto. Soms is dit een ongeluk, maar het kan ook zijn dat je bepaalde vaardigheden niet onder de hand hebt en je daar zenuwachtig van wordt. Geen paniek! Het is echt niet raar om last van rijangst te hebben. Één op de zeven mensen met een rijbewijs heeft er last van, en dit zijn beide mannen en vrouwen. Veel mensen durven er niet over te praten, en denken dat het overwinnen van rijangst onmogelijk is. Dat is het absoluut niet! Wij kunnen je daar bij onze rijschool Groningen goed mee helpen.
Verkeersangst? Rijschool City Groningen helpt!

Het is mogelijk dat je goed auto kunt rijden, maar bepaalde situaties zo veel mogelijk vermijdt. Dit zijn vaak snelwegen, maar bijvoorbeeld ook onbekende wegen. Ook kan het zijn dat je het verkeer niet in durft tijdens de drukke perioden op de dag. Dit is heel normaal. Vooral als je snel angstig of nerveus bent kunnen deze situaties als gevaarlijk lijken, en je hersenen zullen bij zulke situaties dan aangeven dat je bang moet zijn. Dit is een soort natuurlijk waarschuwingssysteem, want als je ergens bang voor bent zul je juist niet naar het gevaar toe gaan.

Het vervelende hiervan is dan dus wel dat je liever niet achter het stuur zit. Dit kan je echter goed overwinnen. Het belangrijkste is dat jij je op je gemakt voelt in de auto. Dit zal in het begin misschien niet zo lijken, maar juist daarom moet je het zoveel mogelijk doen. Hoe vaker je in de auto zit en oefent, des te meer ga je je beter voelen tijdens het rijden. Het is dan ook belangrijk dat je tijdens het lessen, maar ook na het behalen van het rijbewijs, je met mensen in de auto zit die je vertrouwt. Bij onze rijschool in Groningen hebben wij een rijsimulator, die hier goed bij kan helpen.
Rijangst

Een andere vorm van angst kan komen doordat je moeite hebt met bepaalde handelingen tijdens het rijden. Vaak is dit het koppelen, maar het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn. Ook hierbij is het belangrijk dat je je veilig en ontspannen voelt, maar ook dat je veel oefent. Het is echt niet erg als je bepaalde handelingen wat minder snel oppakt!

Hierbij is vooral zelfvertrouwen erg belangrijk. Als jij bijvoorbeeld gaat denken dat je dat koppelen echt niet onder de knie krijgt, zal dit ook veel moeilijker worden. Als je dan blijft oefenen met deze gedachten ga je alleen maar tegen jezelf in. Je moet juist denken: ik kan dit! Zelfs als je er niet veel vertrouwen in hebt, kan het tegen jou zelf zeggen dat je het kan toch wat vertrouwen opwekken. Hierbij moet je ook herinneren dat practice makes perfect. Niemand kan iets gelijk helemaal perfect.

Ook hierbij zou het oefenen in de rijsimulator weer erg handig kunnen zijn. Zo hoef je je niet in de auto zorgen te maken dat je overal op moet letten, maar kan je in alle veiligheid de lastigere handelingen oefenen. Als je problemen hebt met koppelen en je dat echt heel lastig vindt, kan je er ook voor kiezen om in een automaat te rijden. Dan wordt het koppelen gewoon voor jou geregeld.
Faalangst

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je het rijden eigenlijk goed te doen vindt, maar je juist nerveus wordt bij het idee dat je moet presteren. Je blokkeert dan, en kan niet meer goed denken of doen. Dit is faalangst, en ook hiermee kan je geholpen worden. Als je uiteindelijk toch nog bang bent dat je met angst het examen in zult gaan, kan je zelfs een faalangst praktijkexamen aanvragen. Hierbij houdt de examinator er rekening mee dat je erg nerveus bent, krijg je meer tijd voor het examen en kan je ook een time-out aanvragen tijdens de rit, zodat je de auto even aan de kant kunt zetten om weer rustig te worden.

Het is dus echt niet raar als je angstig of nerveus bent. Bij Rijschool City zorgen we dat jouw rijopleding in Groningen precies is wat je nodig hebt. Wij zorgen voor een ontspannen sfeer waarin je je veilig voelt en bouwen de lessen om jou heen. Rijschool City in Groningen zorgt ervoor dat alle leerlingen de lessen krijgen die ze nodig hebben zodat iedereen straks veilig en vol vertrouwen de weg op kan. Ook jij.

Dankzij Sharmila heb ik mijn vertrouwen achter het stuur weer gevonden. Dankzij directe en vriendelijk instructies voelde ik mij weer zeker om te slagen. Enorm bedankt Sharmila en Rijschool City! Het was echt een fijne tijd samen

Calvin de Vink

Geslaagd voor mijn rijbewijs dankzij Sharmila. Zij legde alles goed en stelde mij op mijn gemak. Ook wanneer het wat minder ging kwam ze met een oplossing. En duidelijke uitleg tijdens de rijlessen. Super rijschool!!

Bram Posthumus

Dankzij de fijne lessen van Peter ben ik in 1x geslaagd!
Peter is een goede en gezellige instructeur die ervoor zorgt dat je goed voorbereid je examen in gaat.
Hij is erg geduldig en geeft prettige uitleg, waar je wat mee kan.
Nogmaals bedankt Peter!

Rozenn Hamon

IN 1 KEER GESLAAGD! Wat ben ik rijschool City dankbaar, en in het bijzonder Peter. Peter, bedankt voor de leuke en leerzame lessen, het was altijd een mooi ritje vol humor maar ook duidelijke instructies ik voelde me altijd op mijn gemak.
Ik wil ook Sharmilla bedanken voor de lessen in het begin en Ersin voor de lessen als Peter op vakantie was. IK BEN ZO BLIJ !!!! 😀

Tjara Tualena

In 1 x geslaagd met alle dank aan Sharmila! Elke les als erg leerzaam ervaren, wanneer ik meer lessen nodig had kwam ze altijd met een oplossing voor mij om toch nog te kunnen lessen ondanks de drukke planning. Hoe ik eerst bang achter het stuur zat heeft zij mij geleerd om zelfverzekerd te rijden en nog veel meer. Een en al echt een goede ervaring gehad! Ook dank naar Harry en Ersin voor een paar enkele lessen. Toppers!!

Nikki Van der klei

Met veel plezier heb ik bij 3 instructeurs - Sharmila, Klaske en Rushan - autorijlessen gevolgd. City kenmerkt zich door een erg meedenkende houding, want toen ik bij de ene instructeur niet meer terecht kon, had ik al meteen een andere om verder te gaan. De instructeurs zijn heel ervaren en hebben snel door wat je aandachtspunten zijn, zodat je gericht daaraan kan werken. Als ik vastliep tijdens het rijden konden ze steeds met de juiste uitleg me toch laten snappen hoe de techniek of een bepaalde verkeerssituatie in elkaar zit. Daardoor ging ik heel ontspannen het examen in. Toppers!

Christiaan Brinkhuis
9.6
Beoordeling door 694 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons
Aanbod
Partners
Rijschool City
Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.
Contact

Bezoek adres (alleen op afspraak):
Koningsweg 17 B
9731 AN Groningen
T: 0882260222 
E: info@rijschoolcity.nl
Motor en bromfiets opstapadres:
Koningsweg 17 D, 9731 AN Groningen (alleen op afspraak)

menu-circlecross-circle