Proefles aanvragen

Autorijden vanaf 16,5 jaar

Sinds 2011 mag iedereen vanaf 16,5 jaar oud rijlessen nemen, en kan je dus op je 17e je rijbewijs al binnen hebben! Het is natuurlijk een erg lekker gevoel om zo vroeg je rijbewijs al te hebben gehaald. Daarom ben je ook bij onze rijschool Groningen op deze leeftijd al van harte welkom. Hier leggen wij uit hoe het er tussen je 16e en 18e aan toe gaat.

Theorie vanaf 16 jaar

Vanaf je 16e verjaardag mag je al theorie examen gaan doen. Als je vervolgens je theorie-examen haalt is deze ook voor 1,5 jaar geldig, dus als je wilt kun je zeker je theorie al gaan halen voordat je überhaupt de auto instapt voor je eerste rijles. Een voordeel daarvan is dat je gelijk al veel van het verkeer weet, en dus een stapje voor hebt dan als je je theorie pas later doet als je gaat lessen.

Rijles vanaf 16,5 jaar

Vervolgens mag je een half jaar later ook echt rijlessen gaan volgen. Hierbij gaan we bij Rijschool City in Groningen gewoon normaal aan de slag, maar wel op een manier waarbij jij je comfortabel voelt. Je gaat dus alleen doen waar jij je goed bij voelt, en als je nog even niet klaar bent om bijvoorbeeld te gaan koppelen is dat geen probleem. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, jouw karakter en wat jij fijn vindt daarentegen wel.

Het kan zijn dat je het autorijden heel snel oppakt. Toch zou je dan nog moeten wachten totdat je 17 jaar bent. Alleen dan mag je namelijk pas je praktijkexamen doen. Wel kan je een tussentijdse toets doen. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat je denkt dat je nog lang niet aan dat examen toe bent. Geen probleem! Als je begint met rijlessen als je 16,5 bent hoef je echt niet gelijk als je 17 bent je praktijkexamen te halen. Daar moet je gewoon de tijd voor nemen, en het pas doen als je er klaar voor bent. Bij Rijschool Groningen helpen wij jou om echt klaar voor de weg te worden.

Samen rijden vanaf 17 jaar

Je bent 17 en je hebt je rijbewijs binnen. Dan mag je gaan rijden, maar wel alleen onder begeleiding. Je hebt hiervoor een 2toDrive begeleiderspas nodig. Daarop staan jouw gegevens, maar ook de gegevens van jouw begeleider(s). Je hebt minimaal 1 begeleider, maar je kan er ook (maximaal) 5 hebben. De begeleiders moeten zich eerst aanmelden, en dan worden hun gegevens gecontroleerd om er zeker van te zijn dat hij of zij jou mag coachen. Daarna kan je je begeleiderspas voor €35 opvragen, en alleen daarna kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je moet beide de begeleiderspas en het rijbewijs steeds meenemen als je gaat rijden. En vergeet natuurlijk je begeider niet.

Ben je 18 geworden? Gefeliciteerd! Vanaf nu mag je ook eindelijk alleen de weg op, en hoef je dus ook geen rekening meer te houden met dat je begeleider wel of niet mee zou kunnen. Natuurlijk blijft autorijden wel gezelliger met iemand op de bijrijdersstoel.

Sharmila super bedankt voor de fijne rijlessen die ik heb gehad bij jouw
je had alles op en leuke goeie manier uitgelegd.
waardoor ik in 1x ben geslaagd

Daan Hoekstra

geslaagd dankzij rushan!!!!

Jaiya Obermeijer

Sharmilla super bedankt!! Dankzij de kans om extra te kunnen lessen heb ik in 1 keer mijn rijexamen gehaald. Verder altijd duidelijk gelest met goede feedback op wat beter kon. Helemaal top!

Pieter Verhagen

Na heel wat uitstellen door een minder fijne ervaring bij een andere rijschool, uiteindelijk toch weer het rijden opgepakt. Ik ben toen bij Nicole terecht gekomen en heb door haar een stuk meer zekerheid en vertrouwen in de auto kunnen krijgen. Ze wist altijd goed wat ik nodig had per les en ben hierdoor met veel zelfvertrouwen mijn herexamen in gegaan!
Heel erg bedankt voor alles Nicole!

Zenna van der Lubbe

Super fijne lessen gehad bij Sharmila, waardoor ik in 1 keer geslaagd ben. Sharmila legt alles super goed uit op een vriendelijke directe manier wat super fijn is! Zij heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven tijdens het rijden. Het waren erg gezellige en leuke lessen.
Dankjewel Sharmila!

Melissa Pronk

Yes, afgelopen week mijn motorrijbewijs gehaald. De lessen voor het AVD gedeelte van Dogan gehad en voor het AVB van Ersin. Ze hebben mij goed voorbereid op de examens en natuurlijk veel geleerd/ inzicht verkregen tijdens de lessen.
Via Google op de gok bij deze rijschool beland maar geen moment spijt gehad. Goeie instructeurs die er echt voor gaan om je te laten slagen en vertrouwen geven. Zeker klantvriendelijk, fijne gezellige sfeer op de rijschool. Je kunt met alle vragen terecht.
Echt hele positieve ervaring, als ik mijn andere rijbewijzen nog had moeten halen zou ik hier ook zeker heen gaan. Aanrader!!!

Vera Faber
9.6
Beoordeling door 707 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons
Aanbod
Partners
Rijschool City
Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.
Contact

Bezoek adres:
Lamsoor 2
9738 AL Groningen
T: 0882260222 
E: info@rijschoolcity.nl
Oefenterrein:
Fledderbosweg 1
9798TH Gammerwolde

menu-circlecross-circle