Proefles aanvragen

Autorijden vanaf 16,5 jaar

Sinds 2011 mag iedereen vanaf 16,5 jaar oud rijlessen nemen, en kan je dus op je 17e je rijbewijs al binnen hebben! Het is natuurlijk een erg lekker gevoel om zo vroeg je rijbewijs al te hebben gehaald. Daarom ben je ook bij onze rijschool Groningen op deze leeftijd al van harte welkom. Hier leggen wij uit hoe het er tussen je 16e en 18e aan toe gaat.

Theorie vanaf 16 jaar

Vanaf je 16e verjaardag mag je al theorie examen gaan doen. Als je vervolgens je theorie-examen haalt is deze ook voor 1,5 jaar geldig, dus als je wilt kun je zeker je theorie al gaan halen voordat je überhaupt de auto instapt voor je eerste rijles. Een voordeel daarvan is dat je gelijk al veel van het verkeer weet, en dus een stapje voor hebt dan als je je theorie pas later doet als je gaat lessen.

Rijles vanaf 16,5 jaar

Vervolgens mag je een half jaar later ook echt rijlessen gaan volgen. Hierbij gaan we bij Rijschool City in Groningen gewoon normaal aan de slag, maar wel op een manier waarbij jij je comfortabel voelt. Je gaat dus alleen doen waar jij je goed bij voelt, en als je nog even niet klaar bent om bijvoorbeeld te gaan koppelen is dat geen probleem. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, jouw karakter en wat jij fijn vindt daarentegen wel.

Het kan zijn dat je het autorijden heel snel oppakt. Toch zou je dan nog moeten wachten totdat je 17 jaar bent. Alleen dan mag je namelijk pas je praktijkexamen doen. Wel kan je een tussentijdse toets doen. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat je denkt dat je nog lang niet aan dat examen toe bent. Geen probleem! Als je begint met rijlessen als je 16,5 bent hoef je echt niet gelijk als je 17 bent je praktijkexamen te halen. Daar moet je gewoon de tijd voor nemen, en het pas doen als je er klaar voor bent. Bij Rijschool Groningen helpen wij jou om echt klaar voor de weg te worden.

Samen rijden vanaf 17 jaar

Je bent 17 en je hebt je rijbewijs binnen. Dan mag je gaan rijden, maar wel alleen onder begeleiding. Je hebt hiervoor een 2toDrive begeleiderspas nodig. Daarop staan jouw gegevens, maar ook de gegevens van jouw begeleider(s). Je hebt minimaal 1 begeleider, maar je kan er ook (maximaal) 5 hebben. De begeleiders moeten zich eerst aanmelden, en dan worden hun gegevens gecontroleerd om er zeker van te zijn dat hij of zij jou mag coachen. Daarna kan je je begeleiderspas voor €35 opvragen, en alleen daarna kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je moet beide de begeleiderspas en het rijbewijs steeds meenemen als je gaat rijden. En vergeet natuurlijk je begeider niet.

Ben je 18 geworden? Gefeliciteerd! Vanaf nu mag je ook eindelijk alleen de weg op, en hoef je dus ook geen rekening meer te houden met dat je begeleider wel of niet mee zou kunnen. Natuurlijk blijft autorijden wel gezelliger met iemand op de bijrijdersstoel.

Echt een top instructeur, Rushan is zeer vriendelijk en relax. Hij kan wel streng zijn maar dat ik juist heel mooi want daardoor leer je het wel goed. Ben ik een keer geslaagd bij hem dus zeker een aanrader!

Sweder Daan

Geweldige lessen van Peter gehad. Door zijn anekdotes vloog de tijd voorbij! Maar ook belangrijk, de juiste handvaten gekregen om veilig te rijden en de manoeuvres te verrichten.

Pascal van de Weerd

Leuke en leerzame lessen gehad met beide Nicole en sharmila!

Sanne pijl

Dankzij de fijne lessen van Peter ben ik in 1x geslaagd!
Peter is een goede en gezellige instructeur die ervoor zorgt dat je goed voorbereid je examen in gaat.
Hij is erg geduldig en geeft prettige uitleg, waar je wat mee kan.
Nogmaals bedankt Peter!

Rozenn Hamon

Dankzij de fijne lessen van Sharmila in 1x geslaagd! Ze probeert je zo snel mogelijk alles zelf te laten doen en geeft fijne feedback tijdens het rijden, bedankt Sharmila!

Judith van der Linde

Dankzij Sharmila ben ik vandaag in 1x geslaagd voor mijn auto rijbewijs. Ze is duidelijk en direct waardoor je precies weet waar je aan moet werken en wat al goed gaat. Ook zorgt ze ervoor dat je goed voorbereid je examen in gaat en hangt er een fijne sfeer tijdens de lessen.

Dounia Mohamed
9.6
Beoordeling door 679 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons
Aanbod
Partners
Rijschool City
Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.
Contact

Bezoek adres (alleen op afspraak):
Koningsweg 17 B
9731 AN Groningen
T: 0882260222 
E: info@rijschoolcity.nl
Motor en bromfiets opstapadres:
Koningsweg 17 D, 9731 AN Groningen (alleen op afspraak)

menu-circlecross-circle