Proefles aanvragen
NederlandsEnglish

Autorijden vanaf 16,5 jaar

Sinds 2011 mag iedereen vanaf 16,5 jaar oud rijlessen nemen, en kan je dus op je 17e je rijbewijs al binnen hebben! Het is natuurlijk een erg lekker gevoel om zo vroeg je rijbewijs al te hebben gehaald. Daarom ben je ook bij onze rijschool Groningen op deze leeftijd al van harte welkom. Hier leggen wij uit hoe het er tussen je 16e en 18e aan toe gaat.

Theorie vanaf 16 jaar

Vanaf je 16e verjaardag mag je al theorie examen gaan doen. Als je vervolgens je theorie-examen haalt is deze ook voor 1,5 jaar geldig, dus als je wilt kun je zeker je theorie al gaan halen voordat je überhaupt de auto instapt voor je eerste rijles. Een voordeel daarvan is dat je gelijk al veel van het verkeer weet, en dus een stapje voor hebt dan als je je theorie pas later doet als je gaat lessen.

Rijles vanaf 16,5 jaar

Vervolgens mag je een half jaar later ook echt rijlessen gaan volgen. Hierbij gaan we bij Rijschool City in Groningen gewoon normaal aan de slag, maar wel op een manier waarbij jij je comfortabel voelt. Je gaat dus alleen doen waar jij je goed bij voelt, en als je nog even niet klaar bent om bijvoorbeeld te gaan koppelen is dat geen probleem. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, jouw karakter en wat jij fijn vindt daarentegen wel.

Het kan zijn dat je het autorijden heel snel oppakt. Toch zou je dan nog moeten wachten totdat je 17 jaar bent. Alleen dan mag je namelijk pas je praktijkexamen doen. Wel kan je een tussentijdse toets doen. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat je denkt dat je nog lang niet aan dat examen toe bent. Geen probleem! Als je begint met rijlessen als je 16,5 bent hoef je echt niet gelijk als je 17 bent je praktijkexamen te halen. Daar moet je gewoon de tijd voor nemen, en het pas doen als je er klaar voor bent. Bij Rijschool Groningen helpen wij jou om echt klaar voor de weg te worden.

Samen rijden vanaf 17 jaar

Je bent 17 en je hebt je rijbewijs binnen. Dan mag je gaan rijden, maar wel alleen onder begeleiding. Je hebt hiervoor een 2toDrive begeleiderspas nodig. Daarop staan jouw gegevens, maar ook de gegevens van jouw begeleider(s). Je hebt minimaal 1 begeleider, maar je kan er ook (maximaal) 5 hebben. De begeleiders moeten zich eerst aanmelden, en dan worden hun gegevens gecontroleerd om er zeker van te zijn dat hij of zij jou mag coachen. Daarna kan je je begeleiderspas voor €35 opvragen, en alleen daarna kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je moet beide de begeleiderspas en het rijbewijs steeds meenemen als je gaat rijden. En vergeet natuurlijk je begeider niet.

Ben je 18 geworden? Gefeliciteerd! Vanaf nu mag je ook eindelijk alleen de weg op, en hoef je dus ook geen rekening meer te houden met dat je begeleider wel of niet mee zou kunnen. Natuurlijk blijft autorijden wel gezelliger met iemand op de bijrijdersstoel.

Dankzij Sharmila haar goeie uitleg en vertrouwen geslaagd
Altijd goed geholpen met het rijden en vertrouwen krijgen over de auto beheersing

Justin

Ik heb een goeie ervaring in de lessen gehad bij rijschool City, door de lessen van Nicole leerde ik mijn zelfvertrouwen op te bouwen en kan ik met een ontspannen gevoel kilometers maken. Het was niet altijd makkelijk in dit proces maar ik ben super dankbaar voor de lessen die ik van Nicole heb gehad!

Heel erg bedankt!!

Andrew Berg

Dankzij de duidelijke en goede lessen van Rushan en Suzanna in 1x geslaagd voor het rijexamen! Bedankt Rushan en Suzanna voor de duidelijke uitleg, goede adviezen en geduld waardoor ik nu zelfverzekerd zelf kan auto rijden.

Julianne

Vandaag in een keer mijn rijbewijs kunnen halen door de goede lessen van Burak! Altijd hele fijne en leerzame lessen gehad, door goede begeleiding altijd zelfverzekerd achter het stuur. Ik wil Burak bedanken voor de gezellige en leerzame lessen! 🙂

Mirthe Kamstra

Ik heb mijn rijlessen bij rijschool City als goed ervaren. Het was natuurlijk niet altijd even makkelijk en leuk, maar ik ben erg dankbaar met hoe het is gelopen. Gister ben ik namelijk in 1 keer geslaagd voor mijn praktijkexamen!

Ik wil Peter en Sharmila onwijs bedanken voor de leuke en leerzame lessen. Jullie zijn toppers!

Marvin Oweh

Vandaag ben ik bij de 1e keer gelijk geslaagd voor mijn rijbewijs, dit is mede mogelijk gemaakt door de uitstekende professionele begeleiding bij Rijschool City. Ik wil via deze weg Sharmila Gopal en Peter Bosman ontzettend bedanken voor de begeleiding, hulp en begrip tijdens de lessen. Schakelen was voor mij niet vanzelfsprekend en dan ook nog verkeer om je heen is pittig. Maar door een leuke eerste kennismaking met peter en zijn begeleiding kreeg ik plezier in het rijden. Sharmila die het overnam nam me op haar manier mee de verdieping in waardoor ik klaargestoomd werd voor het afrijden.

Ik raad Rijschool City aan om te gaan lessen ze staan voor je klaar

Thijs Dijkstra

9.6

Beoordeling door 618 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons

Aanbod

Partners

Rijschool City

Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.

Contact

Bezoek adres (alleen op afspraak):
Koningsweg 17 B
9731 AN Groningen
T: 0882260222
E: info@rijschoolcity.nl
Motor en bromfiets opstapadres:
Koningsweg 17 D, 9731 AN Groningen (alleen op afspraak)
menu-circlecross-circle