Proefles aanvragen

Autorijden vanaf 16,5 jaar

Sinds 2011 mag iedereen vanaf 16,5 jaar oud rijlessen nemen, en kan je dus op je 17e je rijbewijs al binnen hebben! Het is natuurlijk een erg lekker gevoel om zo vroeg je rijbewijs al te hebben gehaald. Daarom ben je ook bij onze rijschool Groningen op deze leeftijd al van harte welkom. Hier leggen wij uit hoe het er tussen je 16e en 18e aan toe gaat.

Theorie vanaf 16 jaar

Vanaf je 16e verjaardag mag je al theorie examen gaan doen. Als je vervolgens je theorie-examen haalt is deze ook voor 1,5 jaar geldig, dus als je wilt kun je zeker je theorie al gaan halen voordat je überhaupt de auto instapt voor je eerste rijles. Een voordeel daarvan is dat je gelijk al veel van het verkeer weet, en dus een stapje voor hebt dan als je je theorie pas later doet als je gaat lessen.

Rijles vanaf 16,5 jaar

Vervolgens mag je een half jaar later ook echt rijlessen gaan volgen. Hierbij gaan we bij Rijschool City in Groningen gewoon normaal aan de slag, maar wel op een manier waarbij jij je comfortabel voelt. Je gaat dus alleen doen waar jij je goed bij voelt, en als je nog even niet klaar bent om bijvoorbeeld te gaan koppelen is dat geen probleem. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, jouw karakter en wat jij fijn vindt daarentegen wel.

Het kan zijn dat je het autorijden heel snel oppakt. Toch zou je dan nog moeten wachten totdat je 17 jaar bent. Alleen dan mag je namelijk pas je praktijkexamen doen. Wel kan je een tussentijdse toets doen. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat je denkt dat je nog lang niet aan dat examen toe bent. Geen probleem! Als je begint met rijlessen als je 16,5 bent hoef je echt niet gelijk als je 17 bent je praktijkexamen te halen. Daar moet je gewoon de tijd voor nemen, en het pas doen als je er klaar voor bent. Bij Rijschool Groningen helpen wij jou om echt klaar voor de weg te worden.

Samen rijden vanaf 17 jaar

Je bent 17 en je hebt je rijbewijs binnen. Dan mag je gaan rijden, maar wel alleen onder begeleiding. Je hebt hiervoor een 2toDrive begeleiderspas nodig. Daarop staan jouw gegevens, maar ook de gegevens van jouw begeleider(s). Je hebt minimaal 1 begeleider, maar je kan er ook (maximaal) 5 hebben. De begeleiders moeten zich eerst aanmelden, en dan worden hun gegevens gecontroleerd om er zeker van te zijn dat hij of zij jou mag coachen. Daarna kan je je begeleiderspas voor €35 opvragen, en alleen daarna kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je moet beide de begeleiderspas en het rijbewijs steeds meenemen als je gaat rijden. En vergeet natuurlijk je begeider niet.

Ben je 18 geworden? Gefeliciteerd! Vanaf nu mag je ook eindelijk alleen de weg op, en hoef je dus ook geen rekening meer te houden met dat je begeleider wel of niet mee zou kunnen. Natuurlijk blijft autorijden wel gezelliger met iemand op de bijrijdersstoel.

In 11 dagen geslaagd door goede coaching en relaxte sfeer

Lennart Bolle

Gisteren mijn rijbewijs B gehaald na te hebben gelest bij Rijschool City. Nicole en Peter hebben me van mijn rijangst afgeholpen en hebben ervoor gezorgd dat ik plezier heb gekregen in het autorijden. Beiden heel erg bedankt voor de fijne, leerzame lessen en de gezelligheid! Jullie zijn toppers!!

Elmira Land

3 mei heb ik mijn autorijbewijs in 1 keer gehaald! Sharmila heeft mij super goed geholpen en duidelijk uitgelegd hoe en wat, daarnaast kijkt ze goed naar wat jij nodig hebt. Sharmila is een hele goede en rustige instructeur die goed helpt bij alle aspecten en er voor gezorgd heeft dat ik veel meer rust en vertrouwen heb in mijzelf!
Dankjewel Sharmila,

Thys van Veen

Hele leuke ervaring met heel de rijschool !
Super leerzaam en leuke rijlessen.

Een aanrader !

Yusuf Baso

Prettige rijschool! Met veel plezier mijn motorrijbewijs mogen halen.

Sabine Namani

17 maart heb ik mijn rijbewijs in 1 keer gehaald! Dit allemaal te danken aan Sharmila. Sharmila heeft veel geduld en kijkt goed naar wat jij nodig hebt in een rijles. Door haar heb ik meer rust achter het stuur gekregen en heb ik nu meer vertrouwen in mijzelf!
Dat heeft mij erg geholpen om rustig het examen in te gaan.
Dankjewel Sharmila, voor je hulp en geduld!

Esther De vries

9.6

Beoordeling door 650 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons

Aanbod

Partners

Rijschool City

Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.

Contact

Bezoek adres (alleen op afspraak):
Koningsweg 17 B
9731 AN Groningen
T: 0882260222
E: info@rijschoolcity.nl
Motor en bromfiets opstapadres:
Koningsweg 17 D, 9731 AN Groningen (alleen op afspraak)
menu-circlecross-circle