Autorijden vanaf 16,5 jaar

Sinds 2011 mag iedereen vanaf 16,5 jaar oud rijlessen nemen, en kan je dus op je 17e je rijbewijs al binnen hebben! Het is natuurlijk een erg lekker gevoel om zo vroeg je rijbewijs al te hebben gehaald. Daarom ben je ook bij onze rijschool Groningen op deze leeftijd al van harte welkom. Hier leggen wij uit hoe het er tussen je 16e en 18e aan toe gaat.

Theorie vanaf 16 jaar

Vanaf je 16e verjaardag mag je al theorie examen gaan doen. Als je vervolgens je theorie-examen haalt is deze ook voor 1,5 jaar geldig, dus als je wilt kun je zeker je theorie al gaan halen voordat je überhaupt de auto instapt voor je eerste rijles. Een voordeel daarvan is dat je gelijk al veel van het verkeer weet, en dus een stapje voor hebt dan als je je theorie pas later doet als je gaat lessen.

Rijles vanaf 16,5 jaar

Vervolgens mag je een half jaar later ook echt rijlessen gaan volgen. Hierbij gaan we bij Rijschool City in Groningen gewoon normaal aan de slag, maar wel op een manier waarbij jij je comfortabel voelt. Je gaat dus alleen doen waar jij je goed bij voelt, en als je nog even niet klaar bent om bijvoorbeeld te gaan koppelen is dat geen probleem. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, jouw karakter en wat jij fijn vindt daarentegen wel.

Het kan zijn dat je het autorijden heel snel oppakt. Toch zou je dan nog moeten wachten totdat je 17 jaar bent. Alleen dan mag je namelijk pas je praktijkexamen doen. Wel kan je een tussentijdse toets doen. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat je denkt dat je nog lang niet aan dat examen toe bent. Geen probleem! Als je begint met rijlessen als je 16,5 bent hoef je echt niet gelijk als je 17 bent je praktijkexamen te halen. Daar moet je gewoon de tijd voor nemen, en het pas doen als je er klaar voor bent. Bij Rijschool Groningen helpen wij jou om echt klaar voor de weg te worden.

Samen rijden vanaf 17 jaar

Je bent 17 en je hebt je rijbewijs binnen. Dan mag je gaan rijden, maar wel alleen onder begeleiding. Je hebt hiervoor een 2toDrive begeleiderspas nodig. Daarop staan jouw gegevens, maar ook de gegevens van jouw begeleider(s). Je hebt minimaal 1 begeleider, maar je kan er ook (maximaal) 5 hebben. De begeleiders moeten zich eerst aanmelden, en dan worden hun gegevens gecontroleerd om er zeker van te zijn dat hij of zij jou mag coachen. Daarna kan je je begeleiderspas voor €35 opvragen, en alleen daarna kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je moet beide de begeleiderspas en het rijbewijs steeds meenemen als je gaat rijden. En vergeet natuurlijk je begeider niet.

Ben je 18 geworden? Gefeliciteerd! Vanaf nu mag je ook eindelijk alleen de weg op, en hoef je dus ook geen rekening meer te houden met dat je begeleider wel of niet mee zou kunnen. Natuurlijk blijft autorijden wel gezelliger met iemand op de bijrijdersstoel.

Maak een keuze

Proefles motor

Proefles auto

Proefles automaat

Proefles aanhanger

Maak een keuze

Motorrijbewijs

Wheelie cursus

Coming soon

Verhoogde Rijvaardigheid / Opfriscursus

Coming soon

Coming soon

Motorshop

Maak een keuze

Autorijbewijs

Rijbewijs automaat

Rijsimulator

DRI-VR