Proefles aanvragen

Je eerste rijles in Groningen

De eerste rijles is altijd spannend. Of je nou eerst in de simulator hebt geoefend, of voor het eerst met een autostuur in je handen zit, die eerste keer dat je echt op de bestuurdersstoel plaatsneemt om vervolgens weg te rijden is niet niks. Die spanning kan oplopen doordat je niet weet wat je kan verwachten: wat nou als ik gelijk in het diepe wordt gegooid?

Geen zorgen! Alle rijlessen, maar sowieso de eerste rijles, worden bij Rijschool Groningen zo gedaan zodat jij je altijd op je gemak voelt, en zal je nooit iets hoeven doen waar je nog niet klaar voor bent. Daarnaast is de eerste les voornamelijk een kennismaken. Met de rij-instructeur, maar natuurlijk ook met de auto.
Begin van de les

Eigenlijk begint de les al met de voorbereiding: de juiste kleding uitkiezen . Dit is heel belangrijk, want een te strakke broek zal niet lekker zitten, en met hakken of slippers kan je niet handig de pedalen indrukken. Je wilt dus comfortabele kleding dragen en goed-zittende schoenen, en vergeet daarnaast je zonnebril niet mee te nemen bij zonnig weer!

En dan staat de instructeur van onze rijschool in Groningen voor de deur. Jullie stellen je aan elkaar voor, en er zal gevraagd worden hoeveel ervaring je al hebt. Misschien heb je wel eens met een ouder geoefend op een industrieterrein, of heb je al een brommerrijbewijs. Daarna zal hij of zij je uitnodigen om op de bestuurdersstoel te gaan zitten. Vervolgens zal je eerst alles goed zetten. De kopsteun moet op de juiste hoogte staan, de stoel moet misschien wat naar voren of juist naar achter, zodat je goed bij de pedalen kan zonder dat je klem zit, en misschien moet deze ook wel wat omhoog of omlaag, afhankelijk van hoe groot jij bent. Dan moet je de spiegels goed zetten, waarbij de instructeur zal uitleggen wat je precies zou moeten kunnen zien in welke spiegel als deze goed staat.

Als dit alles goed staat, zal de instructeur eerst nog wat andere veiligheidsvoorschriften voorleggen. Waar moet je op letten, hoe moet je kijken en de spiegels gebruiken, en waar staan die tekentjes in het dashboard nou eigenlijk voor? Er zal worden uitgelegd hoe je de lichten aan zet, wat de richtingaanwijzers zijn, hoe je de handrem en de koppeling gebruikt, en natuurlijk welke van de drie pedalen gas geeft, remt, of juist de koppeling is. Om je daar vast bij te helpen: de volgorde van pedalen van links naar rechts is koppeling, rem, en dan gas.
Daar ga je!

En dan mag je starten. Maak je niet druk als dit niet gelijk goed gaat: zelfs ervaren bestuurders hebben soms nog wel eens moeite met het wegrijden! Je moet namelijk precies genoeg gas geven én de koppeling ingedrukt houden, en ook nog eens de handrem er af halen, dus dat is heel wat waar je aan moet denken. Je zal het gewoon een paar keer oefenen voor je eenmaal wegrijdt, en de motor zal misschien een paar keer tijdens het lessen uitvallen, maar dat is dus echt niet raar. Daarnaast helpt de instructeur je er natuurlijk bij.

Je zal op een rustige plek blijven waar niet veel verkeer is, dus misschien ga je wel even een industrieterrein op, zodat je in alle rust kunt oefenen. Afhankelijk van hoe het gaat zal je eerst alleen sturen, en daarna het gas- en rempedaal er bij halen, en pas later zal het schakelen erbij komen. Dit kan allemaal in de eerste les, maar als je wat meer moeite hebt zal dit verspreid zijn over verschillende lessen.

Wees niet bang om fouten te maken! Natuurlijk is het zo dat je als bestuurder een verantwoordelijkheid hebt, maar tijdens het lessen heb je nog een instructeur naast je die er echt wel voor zorgt dat je geen ongelukken veroorzaakt. Lesauto’s hebben een dubbele bediening, waardoor de instructeur ook kan remmen of gas kan geven als dat nodig is, en je kan helpen koppelen.

Aan het einde van de les zal de instructeur vragen hoe je het vond gaan en de rijles nog even doorspreken. Stel eventueel nog vragen, als je dat tijdens de les nog niet gedaan had, en dan kan je op naar de volgende les bij Rijschool City Groningen.

Dankzij Sharmila heb ik mijn vertrouwen achter het stuur weer gevonden. Dankzij directe en vriendelijk instructies voelde ik mij weer zeker om te slagen. Enorm bedankt Sharmila en Rijschool City! Het was echt een fijne tijd samen

Calvin de Vink

Geslaagd voor mijn rijbewijs dankzij Sharmila. Zij legde alles goed en stelde mij op mijn gemak. Ook wanneer het wat minder ging kwam ze met een oplossing. En duidelijke uitleg tijdens de rijlessen. Super rijschool!!

Bram Posthumus

Dankzij de fijne lessen van Peter ben ik in 1x geslaagd!
Peter is een goede en gezellige instructeur die ervoor zorgt dat je goed voorbereid je examen in gaat.
Hij is erg geduldig en geeft prettige uitleg, waar je wat mee kan.
Nogmaals bedankt Peter!

Rozenn Hamon

IN 1 KEER GESLAAGD! Wat ben ik rijschool City dankbaar, en in het bijzonder Peter. Peter, bedankt voor de leuke en leerzame lessen, het was altijd een mooi ritje vol humor maar ook duidelijke instructies ik voelde me altijd op mijn gemak.
Ik wil ook Sharmilla bedanken voor de lessen in het begin en Ersin voor de lessen als Peter op vakantie was. IK BEN ZO BLIJ !!!! 😀

Tjara Tualena

In 1 x geslaagd met alle dank aan Sharmila! Elke les als erg leerzaam ervaren, wanneer ik meer lessen nodig had kwam ze altijd met een oplossing voor mij om toch nog te kunnen lessen ondanks de drukke planning. Hoe ik eerst bang achter het stuur zat heeft zij mij geleerd om zelfverzekerd te rijden en nog veel meer. Een en al echt een goede ervaring gehad! Ook dank naar Harry en Ersin voor een paar enkele lessen. Toppers!!

Nikki Van der klei

Met veel plezier heb ik bij 3 instructeurs - Sharmila, Klaske en Rushan - autorijlessen gevolgd. City kenmerkt zich door een erg meedenkende houding, want toen ik bij de ene instructeur niet meer terecht kon, had ik al meteen een andere om verder te gaan. De instructeurs zijn heel ervaren en hebben snel door wat je aandachtspunten zijn, zodat je gericht daaraan kan werken. Als ik vastliep tijdens het rijden konden ze steeds met de juiste uitleg me toch laten snappen hoe de techniek of een bepaalde verkeerssituatie in elkaar zit. Daardoor ging ik heel ontspannen het examen in. Toppers!

Christiaan Brinkhuis
9.6
Beoordeling door 694 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons
Aanbod
Partners
Rijschool City
Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.
Contact

Bezoek adres (alleen op afspraak):
Koningsweg 17 B
9731 AN Groningen
T: 0882260222 
E: info@rijschoolcity.nl
Motor en bromfiets opstapadres:
Koningsweg 17 D, 9731 AN Groningen (alleen op afspraak)

menu-circlecross-circle