Proefles aanvragen

Je eerste rijles in Groningen

De eerste rijles is altijd spannend. Of je nou eerst in de simulator hebt geoefend, of voor het eerst met een autostuur in je handen zit, die eerste keer dat je echt op de bestuurdersstoel plaatsneemt om vervolgens weg te rijden is niet niks. Die spanning kan oplopen doordat je niet weet wat je kan verwachten: wat nou als ik gelijk in het diepe wordt gegooid?

Geen zorgen! Alle rijlessen, maar sowieso de eerste rijles, worden bij Rijschool Groningen zo gedaan zodat jij je altijd op je gemak voelt, en zal je nooit iets hoeven doen waar je nog niet klaar voor bent. Daarnaast is de eerste les voornamelijk een kennismaken. Met de rij-instructeur, maar natuurlijk ook met de auto.
Begin van de les

Eigenlijk begint de les al met de voorbereiding: de juiste kleding uitkiezen . Dit is heel belangrijk, want een te strakke broek zal niet lekker zitten, en met hakken of slippers kan je niet handig de pedalen indrukken. Je wilt dus comfortabele kleding dragen en goed-zittende schoenen, en vergeet daarnaast je zonnebril niet mee te nemen bij zonnig weer!

En dan staat de instructeur van onze rijschool in Groningen voor de deur. Jullie stellen je aan elkaar voor, en er zal gevraagd worden hoeveel ervaring je al hebt. Misschien heb je wel eens met een ouder geoefend op een industrieterrein, of heb je al een brommerrijbewijs. Daarna zal hij of zij je uitnodigen om op de bestuurdersstoel te gaan zitten. Vervolgens zal je eerst alles goed zetten. De kopsteun moet op de juiste hoogte staan, de stoel moet misschien wat naar voren of juist naar achter, zodat je goed bij de pedalen kan zonder dat je klem zit, en misschien moet deze ook wel wat omhoog of omlaag, afhankelijk van hoe groot jij bent. Dan moet je de spiegels goed zetten, waarbij de instructeur zal uitleggen wat je precies zou moeten kunnen zien in welke spiegel als deze goed staat.

Als dit alles goed staat, zal de instructeur eerst nog wat andere veiligheidsvoorschriften voorleggen. Waar moet je op letten, hoe moet je kijken en de spiegels gebruiken, en waar staan die tekentjes in het dashboard nou eigenlijk voor? Er zal worden uitgelegd hoe je de lichten aan zet, wat de richtingaanwijzers zijn, hoe je de handrem en de koppeling gebruikt, en natuurlijk welke van de drie pedalen gas geeft, remt, of juist de koppeling is. Om je daar vast bij te helpen: de volgorde van pedalen van links naar rechts is koppeling, rem, en dan gas.
Daar ga je!

En dan mag je starten. Maak je niet druk als dit niet gelijk goed gaat: zelfs ervaren bestuurders hebben soms nog wel eens moeite met het wegrijden! Je moet namelijk precies genoeg gas geven én de koppeling ingedrukt houden, en ook nog eens de handrem er af halen, dus dat is heel wat waar je aan moet denken. Je zal het gewoon een paar keer oefenen voor je eenmaal wegrijdt, en de motor zal misschien een paar keer tijdens het lessen uitvallen, maar dat is dus echt niet raar. Daarnaast helpt de instructeur je er natuurlijk bij.

Je zal op een rustige plek blijven waar niet veel verkeer is, dus misschien ga je wel even een industrieterrein op, zodat je in alle rust kunt oefenen. Afhankelijk van hoe het gaat zal je eerst alleen sturen, en daarna het gas- en rempedaal er bij halen, en pas later zal het schakelen erbij komen. Dit kan allemaal in de eerste les, maar als je wat meer moeite hebt zal dit verspreid zijn over verschillende lessen.

Wees niet bang om fouten te maken! Natuurlijk is het zo dat je als bestuurder een verantwoordelijkheid hebt, maar tijdens het lessen heb je nog een instructeur naast je die er echt wel voor zorgt dat je geen ongelukken veroorzaakt. Lesauto’s hebben een dubbele bediening, waardoor de instructeur ook kan remmen of gas kan geven als dat nodig is, en je kan helpen koppelen.

Aan het einde van de les zal de instructeur vragen hoe je het vond gaan en de rijles nog even doorspreken. Stel eventueel nog vragen, als je dat tijdens de les nog niet gedaan had, en dan kan je op naar de volgende les bij Rijschool City Groningen.

Sharmila super bedankt voor de fijne rijlessen die ik heb gehad bij jouw
je had alles op en leuke goeie manier uitgelegd.
waardoor ik in 1x ben geslaagd

Daan Hoekstra

geslaagd dankzij rushan!!!!

Jaiya Obermeijer

Sharmilla super bedankt!! Dankzij de kans om extra te kunnen lessen heb ik in 1 keer mijn rijexamen gehaald. Verder altijd duidelijk gelest met goede feedback op wat beter kon. Helemaal top!

Pieter Verhagen

Na heel wat uitstellen door een minder fijne ervaring bij een andere rijschool, uiteindelijk toch weer het rijden opgepakt. Ik ben toen bij Nicole terecht gekomen en heb door haar een stuk meer zekerheid en vertrouwen in de auto kunnen krijgen. Ze wist altijd goed wat ik nodig had per les en ben hierdoor met veel zelfvertrouwen mijn herexamen in gegaan!
Heel erg bedankt voor alles Nicole!

Zenna van der Lubbe

Super fijne lessen gehad bij Sharmila, waardoor ik in 1 keer geslaagd ben. Sharmila legt alles super goed uit op een vriendelijke directe manier wat super fijn is! Zij heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven tijdens het rijden. Het waren erg gezellige en leuke lessen.
Dankjewel Sharmila!

Melissa Pronk

Yes, afgelopen week mijn motorrijbewijs gehaald. De lessen voor het AVD gedeelte van Dogan gehad en voor het AVB van Ersin. Ze hebben mij goed voorbereid op de examens en natuurlijk veel geleerd/ inzicht verkregen tijdens de lessen.
Via Google op de gok bij deze rijschool beland maar geen moment spijt gehad. Goeie instructeurs die er echt voor gaan om je te laten slagen en vertrouwen geven. Zeker klantvriendelijk, fijne gezellige sfeer op de rijschool. Je kunt met alle vragen terecht.
Echt hele positieve ervaring, als ik mijn andere rijbewijzen nog had moeten halen zou ik hier ook zeker heen gaan. Aanrader!!!

Vera Faber
9.6
Beoordeling door 707 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons
Aanbod
Partners
Rijschool City
Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.
Contact

Bezoek adres:
Lamsoor 2
9738 AL Groningen
T: 0882260222 
E: info@rijschoolcity.nl
Oefenterrein:
Fledderbosweg 1
9798TH Gammerwolde

menu-circlecross-circle