Proefles aanvragen

Motorrijles Groningen

Autorijden is al leuk, maar motorrijden is misschien nog wel veel gaver! Het is superstoer, en misschien stiekem toch ook een beetje spannend op de goede manier, maar vooral natuurlijk gewoon geweldig. Als het jou wel wat lijkt om tussen de wachtende auto’s in de file door te kunnen rijden, van de frisse buitenlucht te kunnen genieten, en je adrenaline op te pompen, dan zou een motorrijles Groningen wat voor jou zijn.

Verschil met auto

Motorrijden is heel anders dan autorijden, en dit zal je dan ook merken tijdens een motorrijles Groningen. Ten eerste zit je natuurlijk alleen op de motor, en zit er niet iemand op een stoel naast die van jou om je aanwijzingen te geven. In plaats daarvan kan de instructeur jou op afstand via een zendertje aanwijzingen geven. Daarnaast ben je met een kleiner, soepeler voertuig bezig, die je anders bestuurt dan een auto. Je beweegt dan ook anders op de weg op een motor. Kortom, je kan niet zomaar met een motor de weg op als je alleen een autorijbewijs hebt.

Doordat je met een motor anders met het verkeer meerijdt dan met een auto ligt de focus bij motorrijden ook op andere dingen. Dit verschil is goed te zien in de examens die je moet doen voor een motorrijbewijs. Waar je voor een auto een theorie-examen hebt die focust op beide gevaarherkenning én verkeersregels en verkeersinzicht, heb je bij een theorie-examen voor de motor alleen vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Ook heb je niet één praktijkexamen, maar twee praktijkexamens die zich op twee verschillende dingen richten. De eerste die je moet doen is voertuigbeheersing (AVB), en de tweede is verkeersdeelneming (AVD).

Je 1e Motorrijles

Dit zal je ook merken tijdens de motorrijlessen. In de eerste lessen die je krijgt gaat het om voertuigbeheersing. Je kan nou eenmaal niet de weg op zonder dat jij ook daadwerkelijk weet hoe je met een motor moet omgaan. In deze lessen blijf je ook op het oefenterrein van Rijschool City, zodat jij veilig je motor leert kennen. Je wordt een aantal motor oefeningen aangeleerd die je tegelijkertijd leren hoe je met je motor bepaalde bewegingen kunt uitvoeren. Ondanks dat je dit op een oefenterrein doet zijn de oefeningen erg belangrijk voor als jij straks ook daadwerkelijk de weg opgaat.

Als alle oefeningen eenmaal goed gaan mag je de weg op. Hierbij ga je dus de oefeningen ook in de echte praktijk gebruiken, maar nog belangrijker is dat je nu gaat leren hoe je in het verkeer moet deelnemen met een motor en hoe je het gedrag van andere verkeersdeelnemers kunt anticiperen. Tijdens een les kan je vergezeld worden door maximaal één andere leerling, en de instructeur zal achter jullie aan rijden tijdens de rit. Zo leer je hoe je veilig en verantwoordelijk motor kunt rijden.

Beginnen met motorrijles

Je kan er je voordeel mee doen om pas motorrijlessen te nemen als je al je autorijbewijs hebt gehaald. Ondanks dat motorrijden anders is heb je zo toch al de verkeersregels in je hoofd en heb je al ervaring als verkeersdeelnemer. Dit kan dus fijn zijn, maar je mag ook al beginnen met de motorrijlessen als je zeventien bent. Je moet dan wel eerst geslaagd zijn voor een motortheorie-examen. Vanaf je achttiende mag je dan vervolgens de praktijkexamens afleggen.

Als je echter voor je twintigste met motorrijlessen begint ga je met een lichte motor aan de slag, waarmee je je A1 rijbewijs kunt halen. Als je pas na je twintigste motorrijlessen gaat nemen kan je met een middelzware motor aan de slag en je A2 rijbewijs halen. Dit kan ook als je al twee jaar een A1 rijbewijs hebt, al moet je dan nog eens het praktijkexamen verkeersdeelneming doen. Vanaf je vier-en-twintigste, of als je al twee jaar je A2 rijbewijs hebt, mag je met een motor met onbeperkt vermogen gaan rijden en je A rijbewijs halen. Ook hier geldt weer dat als je al een A2 rijbewijs hebt je nogmaals het praktijkexamen verkeersdeelneming moet doen om je A rijbewijs te halen.

Lijkt het je wel wat om met een motor de weg op te gaan? Kom dan vooral lessen bij RijschoolCity Groningen. Zo kun je leren hoe je veilig met een motor de weg op kan terwijl je ook lekker in de buitenlucht kunt ontspannen. Weet je nog niet zeker over motorrijden iets voor jou is? Neem dan vooral een proefles die geheel gratis en vrijblijvend is, zodat jij kan kijken wat je van een motorrijles Groningen vindt.

In 11 dagen geslaagd door goede coaching en relaxte sfeer

Lennart Bolle

Gisteren mijn rijbewijs B gehaald na te hebben gelest bij Rijschool City. Nicole en Peter hebben me van mijn rijangst afgeholpen en hebben ervoor gezorgd dat ik plezier heb gekregen in het autorijden. Beiden heel erg bedankt voor de fijne, leerzame lessen en de gezelligheid! Jullie zijn toppers!!

Elmira Land

3 mei heb ik mijn autorijbewijs in 1 keer gehaald! Sharmila heeft mij super goed geholpen en duidelijk uitgelegd hoe en wat, daarnaast kijkt ze goed naar wat jij nodig hebt. Sharmila is een hele goede en rustige instructeur die goed helpt bij alle aspecten en er voor gezorgd heeft dat ik veel meer rust en vertrouwen heb in mijzelf!
Dankjewel Sharmila,

Thys van Veen

Hele leuke ervaring met heel de rijschool !
Super leerzaam en leuke rijlessen.

Een aanrader !

Yusuf Baso

Prettige rijschool! Met veel plezier mijn motorrijbewijs mogen halen.

Sabine Namani

17 maart heb ik mijn rijbewijs in 1 keer gehaald! Dit allemaal te danken aan Sharmila. Sharmila heeft veel geduld en kijkt goed naar wat jij nodig hebt in een rijles. Door haar heb ik meer rust achter het stuur gekregen en heb ik nu meer vertrouwen in mijzelf!
Dat heeft mij erg geholpen om rustig het examen in te gaan.
Dankjewel Sharmila, voor je hulp en geduld!

Esther De vries

9.6

Beoordeling door 650 klanten
Bekijk onze klantbeoordelingen
Beoordeel ons

Aanbod

Partners

Rijschool City

Rijschool City is een van de weinige rijscholen in Groningen die een rijsimulator beschikbaar heeft voor de autorijlessen. In de virtuele auto kun je op je eigen tempo en zonder risico’s de eerste stappen zetten in je rijopleiding of juist je vertrouwen in je rijvaardigheid terugwinnen.

Contact

Bezoek adres (alleen op afspraak):
Koningsweg 17 B
9731 AN Groningen
T: 0882260222
E: info@rijschoolcity.nl
Motor en bromfiets opstapadres:
Koningsweg 17 D, 9731 AN Groningen (alleen op afspraak)
menu-circlecross-circle