Nieuws

Nieuws en berichten van Rijschool City Groningen.

Motorrijles in Groningen

Als je begint met motorrijden, is het belangrijk dat je de juiste vaardigheden leert en verantwoord op weg gaat. Hiervoor ben je bij Rijschool City in Groningen aan het goede adres. Wij stemmen onze motorrijlessen af op jouw individuele situatie. Hierdoor kun jij zo snel mogelijk het motorrijbewijs halen en genieten van de vrijheid die een motor biedt. Efficiënt, betaalbaar en persoonlijk, daar staan wij voor

 

Motorrijden in Vervelende Weersituaties

Net zoals bij het autorijden zijn er ook vervelende weersituaties die het motorrijden lastiger kunnen maken. Natuurlijk proberen wij je tijdens de motorrijlessen Groningen zoveel mogelijk voor deze situaties voor te bereiden.

 

A1, A2 en A: De verschillende motorrijbewijzen

Om motor te kunnen rijden zijn er drie verschillende motorrijbewijzen: A1, A2, en A. Als je pas net begint met motorrijlessen Groningen kan het zijn dat je je afvraagt wat het verschil is tussen de drie verschillende rijbewijzen. In het kort hangt het type rijbewijs wat je hebt of wat je kan afvragen af van je leeftijd en je ervaring, maar ook van het vermogen van de motor. 

 

Motorrijden in de File

In Nederland mag je als motorrijder inhalen in de file. tijdens je motorrijles leer je het rijden door de file zo veilig mogelijk te maken. hier vatten we deze spelregels kort samen.

 

 

Je Motorrijbewijs Halen: de Examens

Motorrijden is erg gaaf, maar toch anders dan autorijden. Als je eenmaal een motorrijles Groningen neemt zal je merken wat de verschillen zijn (als je natuurlijk ook auto rijdt) maar waarschijnlijk zal je ook niet meer anders willen.


 

Motorrijles in Groningen

Autorijden is al leuk, maar motorrijden is misschien nog wel veel gaver!  Als het jou wel wat lijkt om tussen de wachtende auto’s in de file door te kunnen rijden, van de frisse buitenlucht te kunnen genieten,  dan zou een motorrijles wat voor jou zijn.

 

Autorijden vanaf 16,5 jaar

Iedereen mag vanaf 16,5 jaar oud rijlessen nemen, en kan je dus op je 17e je rijbewijs al binnen hebben! Het is natuurlijk een erg lekker gevoel om zo vroeg je rijbewijs al te hebben gehaald. Daarom ben je ook bij onze rijschool Groningen op deze leeftijd al van harte welkom.

 

5 Tips voor Milieubewust Rijden

Naast dat milieubewust rijden voor minder CO2 uitstoot zorgt, is het ook nog eens een stuk goedkoper voor jou, omdat je zuiniger op je brandstof rijdt. Hier zijn vijf tips om je te helpen met milieubewuster rijden.

 

 

Vervelende situaties: Door weer en wind

Als je eenmaal je rijbewijs hebt, maar ook tijdens het lessen, kan je nog wel eens in vervelende situaties terecht komen. Zeker met het weer in Nederland kan je nog wel eens met harde wind, behoorlijke regenbuien, mist en sneeuw komen te zitten.

 

Het praktijkexamen: hoe haal jij straks je rijbewijs?

Je hebt er al een aantal lessen bij je Rijschool Groningen op zitten, het theorie-examen is in de pocket, en je mag gaan afrijden. Dit is natuurlijk heel spannend, want niet alleen moet je laten zien hoe goed en veilig je kan autorijden, als je het goed doet heb jij straks je rijbewijs gehaald!

 

Het theorie examen: wat staat je te wachten?

Voordat je echt naar je rijbewijs kan toewerken met een praktijkexamen, moet je eerst het theorie-examen halen. Hierbij laat je eigenlijk zien hoe goed jouw verkeersinzicht is en hoe goed je de verkeersregels kent. Het is dus erg belangrijk, maar toch wordt het vaak overschat door leerlingen.

 

Je eerste rijles: wat ga je doen?

De eerste rijles is altijd spannend. Die eerste keer dat je echt op de bestuurdersstoel plaatsneemt om vervolgens weg te rijden is niet niks. Geen zorgen! Alle rijlessen, maar sowieso de eerste rijles, worden bij Rijschool Groningen zo gedaan zodat jij je altijd op je gemak voelt

 

Angstig achter het Stuur

Het gebeurt wel eens dat mensen bang zijn om in een auto te stappen, en al absoluut niet achter het stuur durven! Dit kan voorkomen bij iedereen, zowel nieuwe bestuurders of mensen die al jaren hun rijbewijs hebben. Wij kunnen je daar bij onze rijschool in Groningen goed mee helpen.


2 fulltime rijinstructeurs / instructrices gezocht

Wij zijn op zoek naar 2 rijinstructeurs/instructrices die ons team willen komen versterken! Door sterke groei zijn er met spoed nieuwe gemotiveerde mensen nodig. Interesse in een baan als rijinstructeur bij Rijschool City?  Neem dan contact met ons op.