Vraag & antwoord

Kiest Rijschool City bewust voor kwaliteit en service?

Wij hanteren dus geen lage prijzen omdat er concessies worden gedaan in de kwaliteit. In tegendeel zelfs. Rijschool City is aangesloten bij de branche organistaie BOVAG. Een BOVAG lid wordt en blijf je niet zomaar hiervoor zal de rijschool aan strenge eisen moeten voldoen. Deze eisen zijn onder anderen door de consumentenbond goedgekeurd.
Bij Rijschool City draait alles om kwaliteit en niet om kwantiteit. Dit vind je ook weer terug in de extra service die wij geven met bijvoorbeeld de online rijlesplanner.
Rijschool City is een erkende rijschool bij het CBR, IBKI, BOVAG, BGF, Bovemij verzekeringen, Rijlesplanner en is WRM gecertificeerd. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van rijles in de categorie B (auto). Diverse pakketten zorgen ervoor dat jij als leerling profiteert van zo veel mogelijk voordeel. Hierbij staat de leerling altijd centraal en zul je een advies mee krijgen van je instructeur welk pakket het beste bij jou past.
Dat kan zijn een spoedopleiding (in 10 dagen je rijbewijs) of een gewoon rijlespakket.

Wat is de wachttijd voordat je kan starten met het volgen van rijlessen?

Er is geen wachttijd bij Rijschool City. Na het inschrijven kan je in principe meteen beginnen met je autorijlessen.

Wat is een intest of intake?

Dat is een beoordelingsles. Tijdens deze les (1 lesuur) maakt de instructeur een schatting hoeveel rijlessen je nodig zult hebben en op basis van jouw wensen en vaardigheden gaan wij een betaalbare rijlespakket voor jouw samenstellen.

Kan ik in het weekend en ’s avonds lessen?

Ja. Via de online rijlesplanner kun je precies zien welke uren nog beschikbaar zijn.

Wat kan ik met online rijlesplanner?

Met Rijlesplanner heb je altijd en overal online toegang tot je planning, betalingen, vorderingen en theorie.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik rijles krijg?

De lesuren kun je zelf inplannen. Met Rijlesplanner heb je direct toegang tot de agenda van jouw instructeur. Lestijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9:00 t/m 20:00 en op zaterdag van 9:00 t/m 17:00. (zondag gesloten)

Rij ik altijd de zelfde auto?

Ja. Je rijlessen maar ook jouw examen worden gedaan in de zelfde auto.

Heb ik een ‘eigen’ instructeur?

Ja. Als het klikt tussen jou en de instructeur blijf je vanaf les 1 tot je laatste les bij je ‘eigen’ instructeur.

Word ik thuis opgehaald?

Vanwege corona was het niet mogelijk om een leerling thuis op te halen en werd iedereen van een centrale locatie opgehaald en teruggebracht.

Van veel leerlingen hebben wij vernomen dat hierdoor de rijlessen als productiever worden ervaren doordat de routes beter afgestemd kunnen worden op de lesonderdelen, er meer herhaald kan worden en hierdoor snellere vooruitgang wordt geboekt. De instructeurs ervaren dit ook en daarom is besloten om het ophalen vanaf een centrale ophaallocatie eerst voort te zetten zodat tijdens je rijles geen andere leerling naar huis gebracht hoeft te worden en er ook geen andere leerling aan het einde van je rijles opgehaald hoeft te worden.

Het adres is Achterweg 1, 9725 BM te Groningen. Hier stond eerder het gebouw van PostNL. Vanaf de voorkant van het hoofdstation kom je via de blauwe trap over het spoor meteen op de juiste locatie, https://goo.gl/maps/oQHhTimCz6NTPPxKA.

Wij begrijpen dat dit voor sommigen van jullie niet ideaal is maar des te sneller je vooruitgang boekt des te minder rijlessen er nodig zijn en dus heb jij eerder het rijbewijs op zak!!

Kan ik in mijn eigen tempo bij jullie lessen?

Ja, bij rijschool City sta jij centraal. Jij bepaalt zelf hoe vaak je wilt lessen en in welk tempo je klaar ben voor jouw praktijkexamen.

Hoeveel lessen zou ik nodig hebben?

Snelle leerlingen zijn bij ons geslaagd na 26 lesuren, dit zijn echter grote uitzonderingen. Gemiddeld heb je 35 tot 45 lesuren nodig om op examen te kunnen. Het landelijke gemiddelde ligt op 45 lesuren.

Hoe snel kan ik mijn rijbewijs bij rijschool City halen?

Met de city spoedrijopleiding is het zelfs mogelijk binnen 10 dagen. Voor de spoed opleiding ben je verplicht een intest af te leggen. Voorop staat het rijbewijs halen in jouw tempo gaat.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik ook bij rijschool City lessen?

Ja, Rijschool City biedt rijopleiding voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de proefrijles stap je altijd in op je eigen niveau.

Wanneer weet ik of ik examen kan doen?

Zodra het CBR alle documenten heeft gecheckt op juridische-, medische- en financiële gronden (dat duurt een paar dagen). Daarna kan de instructeur met jou een examendatum reserveren/vastleggen.

Hoe lang moet ik wachten voor mijn herexamen?

Een herexamen kan vaak binnen 30 dagen al.

Geven jullie examengarantie?

Ja. Kijk bij tarieven en als je nog vragen hebt neem gerust contact op.

Wat is het voordeel van een pakket ten opzichte van losse lessen?

In pakketten zijn de rijlessen wat goedkoper ten opzicht van losse lessen en met pakketten kun je gebruik maken van de online rijlesplanner.

Moet je de hele rijopleiding/pakket in 1x betalen?

Nee, Rijlespakketten mogen in 2 of 3 termijnen betaald worden. Hier rekenen wij geen extra kosten voor.

 

Mag ik ook per les afrekenen?

Ja. Wij noemen dat ‘losse lessen’. De rijles(sen) worden direct na de rijles afgerekend bij je instructeur.

Hoe lang duurt een rijles bij Rijschool City?

Een rijles duurt 50 minuten.

Is zo’n rijlesbunel van 10 lesuren + examen aan te raden?

Dat je dan slaagt, is onrealistisch. Het komt vrijwel altijd neer op bijlessen en herexamen doen, wat onoverzichtelijk meer geld kost.

Wat is een TTT (tussentijdse toets)?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen dat (tegen betaling) wordt afgenomen door het CBR. Een goed moment voor deze toets is wanneer 3/4 van je rijopleiding erop zit. Tijdens de tussentijdse toets kijkt de examinator hoe ver je bent met je rijopleiding en aan welke punten je nog moet werken. Je doet minimaal 2 bijzondere verrichtingen. Als je voor de bijzondere verrichtingen slaagt, dan krijg je daar vrijstelling voor in je volgende examen.

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?

Wij hebben een speciale verzekeringspolis van Bovemij verzekeringen afgesloten. Deze polis is goedgekeurd door de BOVAG branche organisatie. Hierdoor ben volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing zijn.

Waarom BOVAG branche organisatie?

Om lid te kunnen worden moeten bedrijven aan strenge eisen voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van kennisniveau, betrouwbaarheid en deskundigheid. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat het bedrijf hieraan ook blijft voldoen. Als u een lessenpakket vooruit hebt betaald bij een BOVAG-rijschool en de betreffende rijschool zou tijdens de opleiding onverhoopt failliet gaan, dan zorgt het BOVAG Garantiefonds Rijscholen dat een andere BOVAG-rijschool de resterende lessen overneemt. Geen risico’s meer dus.

Hoe lang van te voren kan je een rijles annuleren?

Als je een rijles wilt annuleren bij Rijschool City moet je dit minimaal 48 uur van te voren aangeven. Anders wordt de rijles volledig in rekening gebracht.

Kan ik na het plaatsen van een bestelling meteen mijn lessen inplannen?

Wanneer de eerste betaling bij ons is verwerkt kun je meteen de lessen online inplannen. Een betaling verwerken wij binnen 24 uur.

Waarom krijg ik een nieuwe termijnfactuur terwijl ik de eerste nog moet betalen?

Dit heeft te maken met het aantal geplande lessen. Wanneer je in termijnen betaald kun je per termijn een beperkt aantal lessen inplannen. Betaal je een pakket in 3 termijnen? Dan deel je het totaal aantal lessen door 3 en dat aantal kun je dan plannen. Plan je een rijles meer? Dan wordt automatisch een nieuwe factuur aangemaakt en verstuurd.

Wat als ik eerder stop met mijn pakket?

Mocht u om wat voor reden dan ook uw rijopleiding niet willen voortzetten worden alle tegoeden terug betaald. Voor het afbreken van een pakket wordt € 25,- administratie kosten in rekening gebracht.

Tevens wordt bij een lespakket de losse lesprijs in rekening gebracht voor elke gereden les. Huidige losse lesprijs is € 45,-

Als voorbeeld: 

U heeft van uw lespakket 30 gereden 15 lessen. Dan wordt er 15 x € 45,- plus € 25,- administratie kosten in rekening gebracht. Het resterende bedrag wat u heeft betaald wordt binnen 5 werkdagen naar u overgemaakt.

Geen antwoord gevonden?

Neem contact op

U kunt ons tijdens onze openingstijden bereiken.

088 22 60 222
info@rijschoolcity.nl