Vraag & antwoord

Kiest Rijschool City bewust voor kwaliteit en service?

Wij hanteren dus geen lage prijzen omdat er concessies worden gedaan in de kwaliteit. In tegendeel zelfs. Rijschool City is aangesloten bij de branche organistaie BOVAG. Een BOVAG lid wordt en blijf je niet zomaar hiervoor zal de rijschool aan strenge eisen moeten voldoen. Deze eisen zijn onder anderen door de consumentenbond goedgekeurd.
Bij Rijschool City draait alles om kwaliteit en niet om kwantiteit. Dit vind je ook weer terug in de extra service die wij geven met bijvoorbeeld de online rijlesplanner.
Rijschool City is een erkende rijschool bij het CBR, IBKI, BOVAG, BGF, Bovemij verzekeringen, Rijlesplanner en is WRM gecertificeerd. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van rijles in de categorie AM, A, B en BE. Diverse pakketten zorgen ervoor dat jij als leerling profiteert van zo veel mogelijk voordeel. Hierbij staat de leerling altijd centraal en zul je een advies mee krijgen van je instructeur welk pakket het beste bij jou past.
Dat kan zijn een spoedopleiding (in 10 dagen je rijbewijs) of een gewoon rijlespakket.

Wat is de wachttijd voordat je kan starten met het volgen van rijlessen?

Er is geen wachttijd bij Rijschool City. Na het inschrijven kan je in principe meteen beginnen met je rijlessen.

 

Wat houdt een proefles in?

Een proefles is een kennismaking met het autorijden en met ons als rijschool. De proefles is laagdrempelig en wordt aangepast aan je beginniveau.

 

 

Wat kan ik met online rijlesplanner?

Via de RijbewijsApp heb je altijd en overal online toegang tot je planning, betalingen en vorderingen

Kan ik zelf bepalen wanneer ik rijles krijg?

De lesuren kun je zelf inplannen. Met Rijlesplanner heb je direct toegang tot de agenda van jouw instructeur. Lestijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9:00 t/m 20:00 en op zaterdag van 9:00 t/m 17:00. (zondag gesloten)

Rij ik altijd in dezelfde lesauto?

Ja. Je rijlessen maar ook jouw praktijkexamen worden gedaan in dezelfde lesauto.

Heb ik een vaste instructeur?

Ja. Als het klikt tussen jou en de instructeur blijf je vanaf les 1 tot je laatste les bij je ‘eigen’ instructeur.

Word ik thuis opgehaald?

Vanwege corona was het niet mogelijk om een leerling thuis op te halen en werd iedereen van een centrale locatie opgehaald en teruggebracht.

Van veel leerlingen hebben wij vernomen dat hierdoor de rijlessen als productiever worden ervaren doordat de routes beter afgestemd kunnen worden op de lesonderdelen, er meer herhaald kan worden en hierdoor snellere vooruitgang wordt geboekt. De instructeurs ervaren dit ook en daarom is besloten om het ophalen vanaf een centrale ophaallocatie eerst voort te zetten zodat tijdens je rijles geen andere leerling naar huis gebracht hoeft te worden en er ook geen andere leerling aan het einde van je rijles opgehaald hoeft te worden.

Het adres is het Noorderstation ter hoogte van de Van Oldenbarneveltlaan 11-13 te Groningen . Dit is ter hoogte van de oude Hamrik school bij het Noorderstation aan de kant van het centrum,  https://goo.gl/maps/d2Z5CeFTMHwVLF6p8.

Wij begrijpen dat dit voor sommigen van jullie niet ideaal is maar des te sneller je vooruitgang boekt des te minder rijlessen er nodig zijn en dus heb jij eerder het rijbewijs op zak!!

Kan ik in mijn eigen tempo bij jullie lessen?

Ja, bij rijschool City sta jij centraal. Jij bepaalt zelf hoe vaak je wilt lessen en in welk tempo je klaar bent voor jouw praktijkexamen.

Hoeveel lessen zou ik nodig hebben?

Snelle leerlingen zijn bij ons geslaagd na 26 lesuren, dit zijn echter grote uitzonderingen. Gemiddeld heb je 35 tot 45 lesuren nodig om op examen te kunnen. Het landelijk gemiddelde ligt op 45 lesuren.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik ook bij rijschool City lessen?

Ja, Rijschool City biedt rijopleidingen voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de proefles stap je altijd in op je eigen niveau.

Hoe lang moet ik wachten voor mijn herexamen?

Een herexamen kan vaak binnen 30 dagen al.

Geven jullie examengarantie?

Ja. Kijk bij tarieven en als je nog vragen hebt neem gerust contact op.

Wat is het voordeel van een pakket ten opzichte van losse lessen?

In pakketten zijn de rijlessen wat goedkoper ten opzichte van losse lessen.

Moet je de hele rijopleiding/pakket in 1x betalen?

Nee, de meeste rijlespakketten van rijschool City kunnen in 2 of 3 termijnen betaald worden. De 2 grootste lespakketten kunnen ook in 5 termijnen betaald worden. Hier rekenen wij geen extra kosten voor.

 

Mag ik ook per les afrekenen?

Ja. Wij noemen dat ‘losse lessen’. De rijles(sen) kunnen direct na de rijles worden afgerekend bij je instructeur of je betaald de per e-mail verstuurde factuur via iDeal.

Hoe lang duurt een rijles bij Rijschool City?

Een rijles duurt 50 minuten. Vaak worden er dubbele lessen gepland.

Wat is een TTT (tussentijdse toets)?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen dat (tegen betaling) wordt afgenomen door het CBR. Een goed moment voor deze toets is wanneer 3/4 van je rijopleiding erop zit. Tijdens de tussentijdse toets kijkt de examinator hoe ver je bent met je rijopleiding en aan welke punten je nog moet werken. Je doet minimaal 2 bijzondere verrichtingen. Als je voor de bijzondere verrichtingen slaagt, dan krijg je daar vrijstelling voor in je volgende examen.

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?

Wij hebben een speciale verzekeringspolis van Bovemij verzekeringen afgesloten. Deze polis is goedgekeurd door de BOVAG branche organisatie. Hierdoor ben volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing zijn.

Waarom BOVAG branche organisatie?

Om lid te kunnen worden moeten bedrijven aan strenge eisen voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van kennisniveau, betrouwbaarheid en deskundigheid. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat het bedrijf hieraan ook blijft voldoen. Als u een lessenpakket vooruit hebt betaald bij een BOVAG-rijschool en de betreffende rijschool zou tijdens de opleiding onverhoopt failliet gaan, dan zorgt het BOVAG Garantiefonds Rijscholen dat een andere BOVAG-rijschool de resterende lessen overneemt. Geen risico’s meer dus.

Hoe lang van te voren kan je een rijles annuleren?

De geplande autorijlessen kun je tot 48-uur van te voren zelf annuleren via de RijbewijsApp.
Dit geldt voor zowel de proefles als de reguliere autorijlessen.

Als je de autorijlessen zelf niet meer kunt annuleren via de RijbewijsApp ben je te laat met het annuleren van de rijlessen en gaan ze helaas verloren. Dit omdat wij op korte termijn de roosters niet meer kunnen opvullen.

Kan ik na het plaatsen van een bestelling meteen mijn lessen inplannen?

Wanneer de eerste betaling is voldaan kun je meteen de lessen online inplannen. Gebruik je de iDeal-link die je bij de factuur ziet dan wordt deze betaling automatisch meteen gekoppeld aan de RijbewijsApp en kun je gelijk online de lessen inplannen. Kies je voor bankoverschrijving dan duurt de verwerking hiervan een aantal dagen.

Waarom krijg ik een nieuwe termijnfactuur terwijl ik de eerste nog moet betalen?

Dit heeft te maken met het aantal geplande lessen. Wanneer je in termijnen betaald kun je per termijn een beperkt aantal lessen inplannen. Betaal je een pakket in 3 termijnen? Dan deel je het totaal aantal lessen door 3 en dat aantal kun je dan plannen. Plan je een rijles meer? Dan wordt automatisch een nieuwe factuur aangemaakt en verstuurd.

Wat als ik eerder stop met mijn pakket?

Mocht u om wat voor reden dan ook uw rijopleiding niet willen voortzetten worden alle tegoeden terug betaald. Voor het afbreken van een pakket wordt € 25,- administratie kosten in rekening gebracht.

Tevens wordt bij een lespakket de losse lesprijs in rekening gebracht voor elke gereden les. Huidige losse lesprijs is € 45,-

Als voorbeeld: 

U heeft van uw lespakket 30 gereden 15 lessen. Dan wordt er 15 x € 45,- plus € 25,- administratie kosten in rekening gebracht. Het resterende bedrag wat u heeft betaald wordt binnen 10 werkdagen naar u overgemaakt.

*Bij het overhouden van rijlessen na het slagen voor het praktijk-examen worden er geen administratiekosten in rekening gebracht. Alle  rijlestegoeden worden dan terugbetaald.

Hoe vaak kan ik kiezen voor een gratis proefles?

Per categorie (A en B) kun je éénmalig kiezen voor een gratis proefles. Categorie A is motor en categorie B is auto (zowel de schakel als de automaat). 

Geen antwoord gevonden?

Neem contact op

U kunt ons tijdens onze openingstijden bereiken.

088 22 60 222
info@rijschoolcity.nl