Vraag & antwoord

Wij hanteren dus geen lage prijzen omdat er concessies worden gedaan in de kwaliteit. In tegendeel zelfs. Rijschool City is aangesloten bij de branche organisatie BOVAG. Een BOVAG lid wordt en blijf je niet zomaar hiervoor zal de rijschool aan strenge eisen moeten voldoen. Deze eisen zijn onder anderen door de consumentenbond goedgekeurd.
Bij Rijschool City draait alles om kwaliteit en niet om kwantiteit. Dit vind je ook weer terug in de extra service die wij geven met bijvoorbeeld de online rijlesplanner.
Rijschool City is een erkende rijschool bij het CBR, IBKI, BOVAG, BGF, Bovemij verzekeringen, Rijlesplanner en is WRM gecertificeerd. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van rijles in de categorie AM, A, B en BE. Diverse pakketten zorgen ervoor dat jij als leerling profiteert van zo veel mogelijk voordeel. Hierbij staat de leerling altijd centraal en zul je een advies mee krijgen van je instructeur welk pakket het beste bij jou past.
Dat kan zijn een spoedopleiding (in 10 dagen je rijbewijs) of een gewoon rijlespakket.

Er is geen wachttijd bij Rijschool City. Na het inschrijven kan je in principe meteen beginnen met je rijlessen.

Een proefles is een kennismaking met het autorijden en met ons als rijschool. De proefles is laagdrempelig en wordt aangepast aan je beginniveau.

Via de RijbewijsApp heb je altijd en overal online toegang tot je planning, betalingen en vorderingen

De lesuren kun je zelf inplannen. Met Rijlesplanner heb je direct toegang tot de agenda van jouw instructeur. Lestijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9:00 t/m 20:00 en op zaterdag van 9:00 t/m 17:00. (zondag gesloten)

Ja. Je rijlessen maar ook jouw praktijkexamen worden gedaan in dezelfde lesauto.

Ja. Als het klikt tussen jou en de instructeur blijf je vanaf les 1 tot je laatste les bij je ‘eigen’ instructeur.

Vanwege corona was het niet mogelijk om een leerling thuis op te halen en werd iedereen van een centrale locatie opgehaald en teruggebracht.

Van veel leerlingen hebben wij vernomen dat hierdoor de rijlessen als productiever worden ervaren doordat de routes beter afgestemd kunnen worden op de lesonderdelen, er meer herhaald kan worden en hierdoor snellere vooruitgang wordt geboekt. De instructeurs ervaren dit ook en daarom is besloten om het ophalen vanaf een centrale ophaallocatie eerst voort te zetten zodat tijdens je rijles geen andere leerling naar huis gebracht hoeft te worden en er ook geen andere leerling aan het einde van je rijles opgehaald hoeft te worden.

Het adres is het Noorderstation ter hoogte van de Van Oldenbarneveltlaan 11-13 te Groningen . Dit is ter hoogte van de oude Hamrik school bij het Noorderstation aan de kant van het centrum, https://goo.gl/maps/d2Z5CeFTMHwVLF6p8.

Wij begrijpen dat dit voor sommigen van jullie niet ideaal is maar des te sneller je vooruitgang boekt des te minder rijlessen er nodig zijn en dus heb jij eerder het rijbewijs op zak!!

Ja, bij rijschool City sta jij centraal. Jij bepaalt zelf hoe vaak je wilt lessen en in welk tempo je klaar bent voor jouw praktijkexamen.

Snelle leerlingen zijn bij ons geslaagd na 26 lesuren, dit zijn echter grote uitzonderingen. Gemiddeld heb je 35 tot 45 lesuren nodig om op examen te kunnen. Het landelijk gemiddelde ligt op 45 lesuren.

Ja, Rijschool City biedt rijopleidingen voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de proefles stap je altijd in op je eigen niveau.

Een herexamen kan vaak binnen 30 dagen al.

Ja. Kijk bij tarieven en als je nog vragen hebt neem gerust contact op.

In pakketten zijn de rijlessen wat goedkoper ten opzichte van losse lessen.

Nee, de meeste rijlespakketten van rijschool City kunnen in 2 of 3 termijnen betaald worden. De 2 grootste lespakketten kunnen ook in 5 termijnen betaald worden. Hier rekenen wij geen extra kosten voor.

Ja. Wij noemen dat ‘losse lessen’. De rijles(sen) kunnen direct na de rijles worden afgerekend bij je instructeur of je betaald de per e-mail verstuurde factuur via iDeal.

Een rijles duurt 50 minuten. Vaak worden er dubbele lessen gepland.

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen dat (tegen betaling) wordt afgenomen door het CBR. Een goed moment voor deze toets is wanneer 3/4 van je rijopleiding erop zit. Tijdens de tussentijdse toets kijkt de examinator hoe ver je bent met je rijopleiding en aan welke punten je nog moet werken. Je doet minimaal 2 bijzondere verrichtingen. Als je voor de bijzondere verrichtingen slaagt, dan krijg je daar vrijstelling voor in je volgende examen.

Wij hebben een speciale verzekeringspolis van Bovemij verzekeringen afgesloten. Deze polis is goedgekeurd door de BOVAG branche organisatie. Hierdoor ben volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing zijn.

Om lid te kunnen worden moeten bedrijven aan strenge eisen voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van kennisniveau, betrouwbaarheid en deskundigheid. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat het bedrijf hieraan ook blijft voldoen. Als u een lessenpakket vooruit hebt betaald bij een BOVAG-rijschool en de betreffende rijschool zou tijdens de opleiding onverhoopt failliet gaan, dan zorgt het BOVAG Garantiefonds Rijscholen dat een andere BOVAG-rijschool de resterende lessen overneemt. Geen risico’s meer dus.

De geplande autorijlessen kun je tot 48-uur van te voren zelf annuleren via de RijbewijsApp.
Dit geldt voor zowel de proefles als de reguliere autorijlessen.

Als je de autorijlessen zelf niet meer kunt annuleren via de RijbewijsApp ben je te laat met het annuleren van de rijlessen en gaan ze helaas verloren. Dit omdat wij op korte termijn de roosters niet meer kunnen opvullen.

Wanneer de eerste betaling is voldaan kun je meteen de lessen online inplannen. Gebruik je de iDeal-link die je bij de factuur ziet dan wordt deze betaling automatisch meteen gekoppeld aan de RijbewijsApp en kun je gelijk online de lessen inplannen. Kies je voor bankoverschrijving dan duurt de verwerking hiervan een aantal dagen.

Dit heeft te maken met het aantal geplande lessen. Wanneer je in termijnen betaald kun je per termijn een beperkt aantal lessen inplannen. Betaal je een pakket in 3 termijnen? Dan deel je het totaal aantal lessen door 3 en dat aantal kun je dan plannen. Plan je een rijles meer? Dan wordt automatisch een nieuwe factuur aangemaakt en verstuurd.

Mocht u om wat voor reden dan ook uw rijopleiding niet willen voortzetten worden alle tegoeden terug betaald. Voor het afbreken van een pakket wordt € 25,- administratie kosten in rekening gebracht.

Tevens wordt bij een lespakket de losse lesprijs in rekening gebracht voor elke gereden les. Huidige losse lesprijs is € 45,-

Als voorbeeld:

U heeft van uw lespakket 30 gereden 15 lessen. Dan wordt er 15 x € 45,- plus € 25,- administratie kosten in rekening gebracht. Het resterende bedrag wat u heeft betaald wordt binnen 10 werkdagen naar u overgemaakt.

*Bij het overhouden van rijlessen na het slagen voor het praktijk-examen worden er geen administratiekosten in rekening gebracht. Alle rijlestegoeden worden dan terugbetaald.

Per categorie (A en B) kun je éénmalig kiezen voor een gratis proefles. Categorie A is motor en categorie B is auto (zowel de schakel als de automaat).

Maak een keuze

Proefles motor

Proefles auto

Proefles automaat

Proefles aanhanger

Maak een keuze

Motorrijbewijs

Wheelie cursus

Coming soon

Verhoogde Rijvaardigheid / Opfriscursus

Coming soon

Coming soon

Motorshop

Maak een keuze

Autorijbewijs

Rijbewijs automaat

Rijsimulator

DRI-VR